Luettu 6 217  

Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä

Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä
  • Trapper
  • Trapper
  • Trapper
  • Trapper
  • Trapper
  • Trapper
  • Trapper

Traktorimönkijöiden käyttö tieliikenteessä on kasvattanut suosiotaan heinäkuussa voimaan tulleen uudistetun tieliikennelain myötä.

Tätä nykyä 60 km/h kulkevaa traktorimönkijää (ajoneuvoluokka T3B) voi kuljettaa moottoritiellä jopa 15-vuotias nuori suoritettuaan mopoautokortin. ”Tällä hetkellä käytännössä kaikki tieliikennekäyttöön hankittavat mönkijät ovat traktorimönkijöitä”, kertoo Trapperin maahantuonnista vastaavan Mönkijä TrailParkin Mika Henttonen.

Kyseinen uudistus vaatii tietysti muutoksia myös valmistajien puolelta. Nettikoneen Taukopaikan testaama 500 kuutioinen Trapper T3B –traktorimönkijä on oiva esimerkki tästä. Trapper itsessään on suomalainen merkki. Tuote valmistetaan Kiinassa, mutta sen tuotekehitys ja laadunvalvonta ovat Suomessa. Trapperin maahantuonnista vastaa Lempäälässä toimiva Mönkijä TrailPark Oy, ja sen myynti- ja huoltoverkosto palvelee kattavasti koko Suomen alueella.

Suomen monimuotoiset olosuhteet huomioitu

Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä

Tätä taustaa vasten tuotekehitystä on päästy tekemään hyvin joustavasti vastaamaan Suomen monimuotoisia olosuhteita, mukaanlukien infrastruktuuri, ilmasto ja lainsäädäntö. Varsinaiseen mönkijän alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, maatalouteen ja kevyisiin metsätöihin Trapperkin on varusteltu kiitettävästi. Keulalla on tehokas sähkötoiminen vinssi. Takaa löytyy tukevasti asennettu vetokuula, jonka avulla pystyy vetämään maastossa esim. tukkikäryllä rankakuormaa. Renkaissa on pitävä ja rouhea kuviointi, joka auttaa maastossa liikkumista huomattavasti. Maavaraa Trapperilla on lähes 30 cm, eli kantojen ja juurakoiden yli mennään niin että heilahtaa, alustaa vaurioittamatta.

Turvallisuutta ei ole unohdettu

Tieliikennekäytössä Trapper pääsee oikeuksiinsa. Ajo-ominaisuudet ovat nimittäin erittäin kohdillaan. Ensinnäkin kaikki hallintalaitteet ovat selkeät. Luotettava sähköstartti, niin ikään sähköisesti napista kytkettävä neliveto, sekä tasauspyörästön lukko ovat helppokäyttöiset ja nopeat hallita. Vaihteisto on portaaton automaattinen variaattorivetoinen CVT. Vaihteenvalitsin tarjoaa kaksi nopeutta eteen, vapaan ja pakin (L,H,N,R). Tämän myötä Trapper kiihtyykin nätisti ja nopeasti 60 km/h maksiminopeuteen. Sähköinen nopeudenrajoitin pitää huolen kiihtymisen loppumisesta siihen. Tuote ei maksiminopeudessakaan keinu eikä heilu, vaan optimaalinen, tieliikenteeseen suunniteltu jousitus pitää laitteen vakaana ja luo turvallisuuden tunnetta. ”Kallistuksenvakaajaa myöten Trapper on juurkin suunniteltu Suomen markkinoille, turvalliseen tieliikenteeseen”, vahvistaa Mönkijä TrailPark Oy:n Mika Henttonen.

  • Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä
  • Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä
 

Asenteella on väliä

Traktorimönkijällä tieliikenteessä ajaminen ei kuitenkaan ole aivan leikin asia, vaikka tuote onkin kunnossa. 60 km/h tieliikennenopeus vaatii turvallista ajokäyttäytymistä; turvavälien pitämistä ja ympäristön huomioimista. Kun kuskin asenne on kunnossa, niin on mukava yhtyä Nettikoneen Taukopaikan testiryhmän kollektiivseeen mielipiteeseen Trapperilla ajamisesta tieliikenteessä. Se määrittyi päivän päätteeksi nuorisolais-terminologiseen muotoon: ”helppoa ja kivaa”.

Teksti ja kuvat: Mikko Näppilä

Video ja editointi: Petri Järvinen

http://petrijarvinen.strikingly.com/

Myytävät Trapper -koneet

test
Trapper UTV 800 V2 lämpöohjaamolla '17
15 990 € (ALV väh. kelp.)
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa