Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Takeuchille uusi elämä poraustöissä Pohjois-Suomessa

Takeuchille uusi elämä poraustöissä Pohjois-Suomessa
 • Takeuchi
 • Takeuchi
 • Takeuchi

Infrarakentamisen moniosaaja Veljekset Toivanen Oy palvelee asiakkaitaan monipuolisesti.

Veljekset Toivanen Oy:n kaivospalveluihin kuuluu myös maanalaisten tunneleiden infran rakentaminen ja kunnossapito. Tähän työhön haetaan tarvittaessa uusia ratkaisuja. Drillcom Oy:llä Tampereella varusteltu, vuosimallia 2018 oleva Takeuchi TB295W on siitä hyvä esimerkki.

Yli 5 000 tuntia infratöissä aikaisemmin palvellut pyöräalustainen luottokone siirtyi nyt poraustöihin kannakoiden reikiä työstämään. Kaikkiaan Veljekset Toivanen Oy:llä on yhteensä neljä pyöräalustaista Takeuchia tunnelitöissä Kittilän ja Kemin kaivoksilla. Nyt varusteltu kone on Toivasella ensimmäinen laatuaan. Samoin se on ensimmäinen tämän kokoluokan pyöräalustainen kaivukone, joka varusteltiin Drillcomin poralaitteella.

Takeuchi on hyvä peruskone myös poraukseen muun muassa riittävän hydrauliikan tuoton ansiosta. Lisäksi lähes 700 kilogrammaa painava poralaite vaatii peruskoneelta vakautta, joka Takeuchissa havaittiin myös riittäväksi.

”Olemme toimittaneet Veljekset Toivanen Oy:lle kaikkiaan 22 Takeuchia eri kokoluokissa”, kertoo maahantuojan Honka Trading Oy:n myyntipäällikkö Antti Forma.

”Kaivoksilla koneille asetetaan suuret vaatimukset ja Takeuchit ovat vastanneet asiakkaan odotuksiin hyvin näissäkin tehtävissä”, kehuu Forma.

Aikaisemmin tunneleissa kulkevien ajoteiden reunoilla olevien ojien kaivuutöissä ja louhospohjien puhdistamisessa olleesta koneesta haluttiin saada nyt nopea itsenäinen porausyksikkö.

”Takeuchit ovat luotettavia koneita, jolloin niistä yhden varustelu pilottikoneeksi uuteen tehtävään oli luontevaa”, kertoo Mika Hartikainen Veljekset Toivaselta.

Drillcom on porauslaitteiden asiantuntija

Takeuchille uusi elämä poraustöissä Pohjois-Suomessa

Drillcom valmistaa omaa hydraulisten kallioporakoneiden RD-tuotesarjaa (mallit RD20, RD22, RD28, RD30 ja RD32) sekä kaivukoneasennuksiin tarkoitettuja EX-D ja EX-R -malleja. Lisäksi yrityksessä tehdään huoltoja louhintalaitteisiin ja tarjotaan niihin varaosapalveluja.

Kaikki poralaiteasennukset ja -toimitukset tehdään asiakastarpeiden mukaisesti. Nyt varusteltu Takeuchi oli ensimmäinen merkkiään ja samalla ensimmäinen tämän kokoluokan pyöräalustainen kaivukone, johon laiteratkaisu asennettiin. Vastaavia on tehty aikaisemmin tasaisesti eri konemalleihin, mutta tässä kokoluokassa vain tela-alustaisiin.

Kaikkiaan poralaitteen asennus Takeuchiin erilaisineen varusteluineen vei Drillcomilla aikaa viikon verran. Hyvä etukäteissuunnittelu mahdollisti tässäkin nopeat asennusajat.

Asennettu laitemalli on Drillcom EX30R ja silloin peruskoneen on oltava painoluokassa 10–15 tonnia. Porakoneena siinä on käytössä Drillcom RD30, jolloin reikäkoko on 32–64 millimetriä ja poraussyvyys ulottuu 2,2 metriin. Porausalue on 350 astetta ja porausta hallitaan joystick-ohjaimella peruskoneen ohjaamosta. Hydrauliöljyn tarve on 120 litraa minuutissa maksimipaineella 160 baaria. Poraushuuhtelu toimii vedellä/ilmalla ja porapalkki zoomaa yhteen metriin.

Drillcom Oy toimittaa porakoneistaan yli 80 prosenttia ulkomaille, mutta vastaavasti laiteratkaisut jäävät enimmäkseen kotimaahan. ”Töitä on riittänyt hyvin ja normaali kiire on päällä”, sanovat Drillcomin Teemu Hänninen ja Heikki Tervonen.

”Tämä nyt Takeuchiin asennettu Drillcom EX30R -laiteratkaisu voi hyvinkin herättää laajempaakin kiinnostusta”, uskovat Honka Trading Oy:n Antti Forma ja Drillcomin Teemu Hänninen ja Heikki Tervonen.

Jussi - Lehtonen
Jussi Lehtonen on Konepörssi-lehden päätoimittaja. Kokemusta raskaasta kone- ja kuljetusalasta on kertynyt Konepörssin palveluksessa kaikkiaan jo yli 30 vuotta.

Myytävät Takeuchi -koneet

test
Takeuchi Tb2150r'22, 5h
test
Takeuchi Tb216'22, 5h
test
Takeuchi TB 175'07, 5h
47 120 € (ALV väh. kelp.)
test
Takeuchi TB280FR'21
test
Takeuchi TB210R'21, 3h
test
Takeuchi TB290'20
test
Takeuchi TB280FR VAIHTOEHTO UUDELLE '20
106 640 € (ALV väh. kelp.)
test
Takeuchi Tb23r'06, 3h
24 800 € (ALV väh. kelp.)
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa

Uutiset

 • 26.01.2022
  Väyläviraston investointiohjelma vuosille 2022-2029  
 • 26.01.2022
  Liebherr L 504 – kompaktimalliston tulokas  
 • 26.01.2022
  Liebherr laajentaa Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöä  
 • 25.01.2022
  Doosan DX100W-7 urbaaniin ympäristöön  
 • 11.01.2022
  Konepörssi 1/2022 on ilmestynyt