MAINOS
Luettu 37 225  

Suomessa myydään vuodessa 8 000 mönkijää - Polaris markkinajohtaja

Suomessa myydään vuodessa 8 000 mönkijää - Polaris markkinajohtaja
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris
 • Polaris

Koko mönkijäkaupasta noin 95 prosenttia on T-luokkalaisia, joka tarkoittaa, että mönkijä rekisteröidään traktoriksi, jolloin sillä voi ajaa tieliikenteessä.

Traktoreiksi rekisteröitävien mönkijöiden markkina on ollut voimakkaassa kasvussa Suomessa ja maailmalla. Valistuneen arvion mukaan mönkijöitä liikkuu Suomen teillä, turuilla, piha-alueilla sekä metsissä noin 130 000 kappaletta.

Vuonna 2017 myytiin 6 500 ja vuonna 2018 7 000 mönkijää. Arvion mukaan vuonna 2019 luku kasvaa ainakin 8 000 kappaleeseen, mutta villeimmät ennusteet povaavat jopa 10 000 kappaleen myyntiä, koska myynnin kasvu on ollut alkuvuotena niin nopeaa.

Koko mönkijäkaupasta noin 95 prosenttia on T-luokkalaisia, joka tarkoittaa, että mönkijä rekisteröidään traktoriksi, jolloin sillä voi ajaa laillisesti tieliikenteessä. (*

Mönkijä on työkone mutta myös koko perheen monitoimilaite

Suomessa myydään vuodessa 8 000 mönkijää - Polaris markkinajohtaja

Traktoriksi rekisteröinti tarkoittaa myös, että mönkijällä saa ajaa 15-vuotiaasta lähtien, jolloin metsään soveltuva nelivetoinen työkone, nurmikonleikkaaja, lumilinko ja hauskanpitolaite toimii myös perheen yläasteella käyvän nuoren koulukyydin tarjoajana sekä omatoimisen harrastuksiin kulkemisen mahdollistajana.

Monille tutuin mönkijä on perinteinen tangolla ohjattava malli, jossa mahtuu istumaan kaksi aikuista peräkkäin moottoripyöristä tuttuun tyyliin. Näitä laitteita myydään edelleen paljon.

Rinnakkainistuttavien mönkijöiden kauppa on kuitenkin isossa kasvussa. Syy on selvä. Rinnakkainistuttava malli voidaan varustaa ikkunoilla, ovilla ja mukavuutta lisäävillä laitteilla, kuten ilmastoinnilla ja radiolla. Näin mönkijä muuttuu ympärivuotiseksi mukavuutta tarjoavaksi nelivetoiseksi laitteeksi, jolla pääsee paikkoihin, jonne ei pääse edes täysiveriset maastoautot.

Laaja mallisto ja nelivetotekniikka ovat Polariksen vahvuuksia

Polaris on Suomessa mönkijöiden markkinajohtaja. Merkin tärkein menestyksen salaisuus on laaja mallisto. Tarjolla on kolme erityyppistä mallisarjaa: työkäyttöön suunniteltu Ranger, työ- ja vapaa-aikaan soveltuva General ja hauskanpitoon sekä elämyksiin tarkoitettu RZR.

Polariksen mönkijöiden menestyksen ja markkinajohtajuuden takana on toki monia muita seikkoja, kuten erinomaiset ajo-omaisuudet, reilut veto- ja kuormauskyvyt ja urheilullinen suorituskyky. Yksi ominaisuus saa erityiskiitosta sekä testaajilta että käyttäjiltä vuosi toisensa jälkeen ja se on Polariksen edistyksellinen nelivetotekniikka, joka on todettu moneen kertaan markkinoiden parhaaksi. Ihan äkkiä ei löydy paikkaa, johon Polariksen nelivetoinen mönkijä ei kiipeäisi.

 • Suomessa myydään vuodessa 8 000 mönkijää - Polaris markkinajohtaja
 • Suomessa myydään vuodessa 8 000 mönkijää - Polaris markkinajohtaja
 

Voimanlähteeksi tarjolla bensa, sähkö ja nyt myös diesel

Polariksen uutuus kaudelle 2019 on työkäyttöön tarkoitetun Rangerin taloudellinen ja vahvavääntöinen Kubota-dieselmoottori. Ranger Diesel on kolmipaikkainen, ja sen kippilavalla voi kuljettaa jopa 435 kiloa tavaraa. Mukaan siis mahtuu raskaita koneita, kaapelirullia ja betonisäkkejä. Traktorimallilla on laillista hoitaa 15 vuoden iästä lähtien T-kortilla lumityöt, huoltotyöt ja kuljetukset myös yleisillä teillä.

Polaris-malliston myydyin moottorivaihtoehto on bensiini, joka on tarjolla 1000-, 570 ja 170-kuutioisena.

Päästöttömän, hiljaisen ja esimerkiksi eläinten ruokintaan tai sisätiloihin varastoon tai palvelinsaliin soveltuvan vaihtoehdon tarjoaa malliston sähkömoottori

Mönkijä säilyttää arvonsa

Vaikka mönkijämarkkina on ollut todella suuressa kasvussa, ei rinnakkainistuttavia tieliikenteeseen soveltuvia mönkijöitä ole kuin muutamia tarjolla käytettynä Nettimotossa. Se kertoo, että mönkijöitä ostetaan kovaan käyttöön, ei autotalliin tai pihan perälle seisomaan. Tämä myös tarkoittaa,  että mönkijät säilyttävät arvonsa hyvin ja ovat haluttua tavaraa käytettynä.

*)

T-luokan traktorimönkijät voidaan luokitella seuraaviin ryhmiin:

 • T1-a, T2-a ja T3-a luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 40 km/h. Ajokorttiluokka T, ikäraja 15 vuotta.
 • T1-b ja T2-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h. Ajokorttiluokka T, ikäraja 15 vuotta.
 • T3-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h. Ajokorttiluokka AM 121, ikäraja 15 vuotta.
 • T1-b, T2-b ja T3-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 60 km/h, kuitenkin enintään 80 km/h. Ajokorttiluokka B, ikäraja 18 vuotta.

T1- ja T2 -luokan traktorimönkijöiden omamassa ajokuntoisena on yli 600 kiloa. T3-luokan traktorimönkijän omamassa ajokuntoisena on enintään 600 kiloa.

Lähde: Liikenneturva. Tutustu: https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/monkijat-1

Myytävät Polaris -koneet

test
Polaris SPORTSMAN'15
9 990 € (ALV väh. kelp.)
test
Polaris SPORTSMAN 570 EPS '19
9 990 € (ALV väh. kelp.)
test
Polaris RANGER'19, 1h
44 430 € (ALV väh. kelp.)
test
Polaris Sportsman 850 XP'14, 1tkm
11 160 € (ALV väh. kelp.)
test
Polaris Sportsman 90'12
3 708 € (ALV väh. kelp.)
test
Polaris Sporsman 570 EFI EPS AWD 4x4 '16, 85h
7 950 € (Ei ALV väh.)
test
Polaris Sportsman
test
Polaris SPORTSMAN'11, 246h
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa