Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 2 808  

Pekka Niemi ja tuhansia myytyjä maarakennuskoneita

Pekka Niemi ja tuhansia myytyjä maarakennuskoneita
  • Hyundai
  • Hyundai
  • Hyundai
  • Hyundai

Yli 55 vuoden aikana Pekka Niemi on myynyt uusia ja käytettyjä maarakennuskoneita yhteensä noin 4 000 kappaletta.

Kun Pekka Niemi luovutti Maarakennus T. Haavisto Oy:n toimitusjohtaja Jussi Haavistolle uuden Hyundai HX235LCR -kaivukoneen heinäkuun lopulla vuonna 2020, oli kyseessä yksi Pekan 1960-luvun puolivälissä alkaneen uran viimeisiä konekauppoja. 

Kyseessä on kenties Suomen ennätys lajissaan. Hurjimpina vuosina kauppoja syntyi reilusti yli 100 vuodessa, ilman kännyköitä ja sähköpostia. Niiden sijaan auton mittariin kertyi työajoa enimmillään jopa 136 000 kilometriä vuodessa.

Pekka Niemi ehti toimia kaikkiaan viiden eri konemaahantuontiorganisaation palveluksessa. Pekan myyntialue on pitkälti ollut Tampere ja Pirkanmaa, mutta myös muu Suomi tuli Pekalle vuosien mittaan tutuksi. 

Allis Chalmers, Poclain, Payloader, Volvo, Valmet, Liebherr, Lännen, Hitachi, Tadano ja Hyundai. Siinä listaa konemerkeistä, joita Pekka Niemi on uutena myynyt. Isoa osaa näistä ei enää markkinoilta löydy, joka on osoitus poikkeuksellisen pitkästä työurasta.

Ura alkoi Keskolla

Pekka Niemi ja tuhansia myytyjä maarakennuskoneita

Pekan konemyyjän ura alkoi Keskolla 1960-luvun puolivälissä. Silloin kauppaa hierottiin niin Allis Chalmers-puskukoneista kuin Poclain-kaivukoneista. ”Hyvän peruskoulutuksen sain Keskolla ja kaikkiaan yli 10 vuotta tuli siellä vietettyä,” kertoo Pekka.  

Volvo-Autolla ja Machinerylla Pekka oli yhteensä lähes 15 vuotta, jonka jälkeen hän siirtyi Rotatorille Hitachi-myyjäksi. Hitachi oli tullut silloin Rotatorin maahantuontiin, ja Pekka oli kiinnostunut päästä myymään niitä. Kaikkiaan yli 15 vuotta Pekka teki Hitachia tunnetuksi Suomen urakoitsijoille. Välillä vauhti kävi liiankin kovaksi. Enimmillään autoon kertyi 136 000 kilometriä vuodessa. 

Ennen kännyköiden ja tietokoneiden tuloa oltiin viikot työreissussa kiertämässä asiakkaita. Parhaiten heidät tavoitti iltaisin, kun heidän varsinaiset työt oli tehty. Konekauppiaan päivälle saattoi tulla pituutta parhaimmillaan tai pahimmillaan lähes 20 tuntia. Varsinkin 90-luvun laman aikana päivälle saattoi kertyä pituutta jo liikaa.

Luottamus ei synny sähköpostilla

Paljon on muuttunut, mutta Pekan mielestä varsinkin asiakkaiden henkilökohtainen tunteminen ja tapaaminen on ollut aina isossa merkityksessä kaupanteon kannalta. ”Aikaisemmin tavattiin useammin, nykyään jutellaan enemmän puhelimessa. Kuitenkin henkilökohtainen kontakti on ollut aina tärkeä”, sanoo Pekka. Luottamus ei synny pelkän sähköpostin välityksellä. 

Pekalle kertynyt kymmenien vuosien kokemus montaa eri merkkistä konetta myyneenä on harvinaista. Samalla se on tuonut näkemystä ja kokemusta, joka on ollut myös asiakkaalle eduksi. On osattu puhua samaa kieltä ja useimmiten on löydetty oikeat ratkaisut. 

Monet Pekan asiakassuhteet ovat kestäneet vuosikymmeniä, ja osassa on jo toinen tai jopa kolmas yrittäjäsukupolvi ollut tekemässä Pekan kanssa kauppaa. 

”Ei ole ollut tapana moittia kilpailevia konemerkkejä, vaan pyrkimyksenä on ollut aina löytää asiakkaalle sopiva ratkaisu niistä merkeistä mitä on tullut kulloinkin myytyä. Eihän se aina ole onnistunut, mutta suhteellisen uskollisia asiakkaat ovat olleet myös myyjälle.”

Pekka Niemen poikkeuksellisen pitkä ura konekaupan parissa huomioitiin kesäkuussa vuonna 2019, kun hänelle myönnettiin Suomen Yrittäjien kultainen ansioristi. 

Pitkä työura päättyy nyt Suomen Telakone Oy:n palveluksessa, minne Pekka siirtyi 1990-luvun lopulla. ”Hyundai-kaivukoneita ja -pyöräkuormaajia tuli myytyä yli toistakymmentä vuotta. Telakoneella on hyvä tekemisen meininki, hienosti toimiva jälkimarkkinointi ja hyvät tuotteet myydä,” kehuu Pekka.

  • Pekka Niemi ja tuhansia myytyjä maarakennuskoneita
  • Pekka Niemi ja tuhansia myytyjä maarakennuskoneita
 

Hienoja hetkiä

Yli 50-vuotiaan Maarakennus T. Haavisto Oy:n ja kesällä 75 vuotta täyttäneen Pekka Niemen välillä on tehty konekauppaa kaikkiaan yli 45 vuoden ajan. Alkuun kauppaa tehtiin yrityksen nykyisten vetäjien Jussi ja Jari Haaviston isän Toivo Haaviston kanssa.

”Muistan soittaneeni haitarilla alle 10-vuoden iässä Metsäkukkia-valssin isälleni ja Pekalle silloin tehtyjen konekauppojen kunniaksi”, kertoi Jussi Haavisto kesällä 2020. 

Nyt olikin Jussin vuoro kätellä ansaittuja eläkepäivä viettämään siirtyvän Pekka Niemen ilmeisesti viimeiset tela-alustaisen kaivukoneen kaupat. Samalla sulkeutui yksi ympyrä suomalaisen konekaupan historiassa. 

”Hienoja hetkiä”, totesivat Jussi Haavisto ja Pekka Niemi yhdessä.

Pekka Niemi muistaa hyvällä asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan yhteisistä vuosista. ”Mahtava ala ja mahtavia ihmisiä. Päivääkään en vaihtaisi”, sanoo ansaitulle eläkkeelle siirtyvä konekaupan konkari.

Jussi - Lehtonen
Jussi Lehtonen on Konepörssi-lehden päätoimittaja. Kokemusta raskaasta kone- ja kuljetusalasta on kertynyt Konepörssin palveluksessa kaikkiaan jo yli 30 vuotta.

Myytävät Hyundai -koneet

test
Hyundai R140 W-7'09, 13h
50 840 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai 80CR-9, uusi SMP-pyörittäja sekä luiskakauha '15, 3h
55 000 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai 210'07, 9h
60 140 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai 140 W-7A'08, 8h
test
Hyundai 18BT-9'18, 680h
393 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai RW27'08
4 600 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai 30z-9AK vm2020'20, 200h
55 800 € (ALV väh. kelp.)
test
Hyundai 140lcm 9-a metsämalli '14, 8h
83 080 € (ALV väh. kelp.)
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa