Close
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mercedes-Benz GLS -mallit nyt kevytkuorma-autoina

Mercedes-Benz GLS -mallit nyt kevytkuorma-autoina
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz
 • Mercedes-Benz

Mad For Cars Oy on helsinkiläinen yritys, joka on tunnettu erittäin huomiota herättävästä ja laadukkaasta autovalikoimastaan, johon sisältyy esimerkiksi upeita, katseet kääntäviä urheiluautoja.

Mad For Carsin päätuoteryhmäksi on noussut huippuluokan Mercedes-Benz GLS MFC Edition -kevytkuorma-automallisto, joka on löytänyt asiakaskuntansa varustelutasonsa, ajomukavuuden sekä houkuttelevan hinnoittelunsa ansiosta.

Mad For Carsin Jaakko Rahkosella ja Olli Saarelalla on kummallakin pitkäaikainen autoalan kokemus. Asiantuntemuksensa avulla he tietävät tarkoin, millaisille ajoneuvoille on maassamme kysyntää ja mikä on ajoneuvojen oikea hintataso. Mad For Cars toi aiemmin maahan useita G-sarjan Mercedeksiä ja vaikka asiakaspalaute oli kaikin puolin positiivista, korostui monen autoilijan toiveissa lisätilan tarve. Rahkonen ja Saarela selvittivät isomman kokoluokan tarjontaa, ja nopeasti oikeaksi ratkaisuksi maahamme selvisi Mercedeksen GLS-mallisarja. Täyden ALV-vähennysoikeuden ja tuplapoistot hyödyntävä mallisarja on löytänyt asiakaskuntansa maassamme ja autoja on myyty jo kymmeniä kautta maan.

Monikäyttöisyyttä ja äärimmäistä mukavuutta

Mercedes-Benz GLS -mallit nyt kevytkuorma-autoina

Mad For Carsin Mercedes-Benz GLS -autot tuodaan Saksasta uusina rekisteröimättöminä ajoneuvoina ja ne ovat täyden Mercedes-Benz-takuuohjelman alaisia. Kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä GLS-autot ovat ALV:n ja poistojen jälkeen myös taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto ja myös niiden vuotuiset käyttökustannukset ovat kokoluokkaansa nähden hyvin maltilliset.

GLS-mallin houkuttelevuutta lisäävät myös sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Seitsemän henkilöä kuljettava tila-auto muuttuu tarvittaessa käden käänteessä viisipaikkaiseksi perheautoksi tai 2 400 litran tilavuuden tarjoavaksi tavara-autoksi. Kaikki tapahtuu tietysti elegantin tyylikkäästi muutamalla napin painalluksella. Moni harrastus- tai yritystoiminta vaatii vielä perävaununkin mukaan, ja 3 500 kilon vetokyvyn GLS soveltuukin niin tehonsa, ajo-ominaisuuksien ja runsaiden turvajärjestelmien ansiosta loistavasti työjuhtana toimimiseen.

Yrittäjän ihanneauto

Mad For Carsin Rahkonen ja Saarela osaavat ottaa Suomen olosuhteet ja yrittäjien toimintatavat tarkoin huomioon, ja niinpä varustelun taso on jo alun pitäen todella korkea eikä lisävarusteluun juurikaan ole enää tarvetta. Hyvien kansainvälisten suhteiden ansiosta GLS-autoja on saatavana heti toimitukseen useita eri versioita ja Konalan toimipisteessä on mahdollista käydä tutustumassa mallistoon tarkemmin koeajojen merkeissä. Mad For Cars pitää luonnollisesti yhteyttä asiakkaisiin myös kaupanteon jälkeen ja heiltä saatu palaute on ollut erinomaisen positiivista. Eiväthän GLS-mallit eduista huolimatta aivan halvimpia autoja ole, mutta asiakaskunnan mielestä hinta-laatusuhde on kokonaisuudessa hyvinkin maltillinen.

Kaikilla mausteilla

Saimme Suomen kesäisiin olosuhteisiin koeajoon Mad For Carsin GLS-malliston 400d 4matic-version. Edullisimmillaan GLS MFC-version saa omakseen noin 129 000 euron hinnalla (alv 0 %), mutta silloinkin olisi miltei pyhäinhäväistystä puhua karvalakkiversiosta, sillä perusmallissakin varustelun monipuolisuus ja erilaisten turva- ja mukavuusjärjestelmien sekä avustimien määrä on niin kattava, että oma mielikuvitus ei keksi enää juurikaan puuttuvia ominaisuuksia. Avustimien ominaisuudet tulevatkin parhaiten esille matkan päällä ja ne on hyvin helppo viilata omien tottumusten mukaiseksi.

Koeajoauton suomenkielisen monitoiminäytön avulla on helppo tutustua siihen, mitä GLS:llä on tarjota. Tähän kannattaakin varata aikaa, sillä ominaisuudet ja säätömahdollisuudet eivät aivan heti lopu. Tarjonnan laajuudesta huolimatta näytön selkeydelle ja loogisille poluille voi antaa kiitosta, sillä niiden avulla ajoneuvosta saa vaivattomasti räätälöityä omien mieltymystensä mukaisen. Sanotaan ettei suomalaisia ohjekirjat kiinnosta, mutta GLS:n sähköinen maailma vie helposti mukanaan erilaisia vaihtoehtoja kokeillessa.

Mukavuus ja käytettävyys huomioitu

Autoon noustessa ei jää hetkeksikään epäselväksi minkä tason tuotteesta on kysymys. Materiaalivalinnat ja sisätilojen design kertovat heti omaa kieltään tulevan ajokokemuksen korkeasta tasosta. Istuinten mukavuus sekä säätömahdollisuudet eivät jätä toivomisen varaa, ja monipuoliset hierontamahdollisuudet kruunaavat kokemuksen. Monipuolisuudesta huolimatta GLS:n hallintalaitteet ovat helposti omaksuttavissa ja esimerkiksi ohjauspyörän kytkimet siirtyvät nopeasti lihasmuistiin ilman turhaa vilkuilua. Turvallisuutta tuo myös tuulilasiin heijastuva HUD-näyttö, johon saa helposti asetettua haluamansa informaation.

Varustelun tasosta kertoo omaa kieltään muiden matkustajien huomiointi. Hierontamahdollisuudet tarjotaan myös apukuljettajalle ja kakkosrivin keskelle taitettava oma tabletti kertoo yksityiskohtien määrästä. Kakkosrivin istuimen siirtyessä sähköisesti eteenpäin on myös kolmosrivin paikoille helppo nousta. Kolmosrivin istuimet ovat tässä kokoluokassa yleensä käytännössä lapsille tarkoitettuja tilapäisistuimia, mutta GLS tekee tässäkin mukavan poikkeuksen. Kakkosrivin jalkatilaa hieman karsimalla myös kolmosrivillä voi aikuinenkin matkustaa pidemmän matkan, ja edelleen taakse jää myös jonkin verran tavaratilaa.

Tavaratilaa tarvittaessa GLS muuttuukin käden käänteessä tarpeen mukaan tavara-autoksi. Tasapohjainen tila on helppo täytettävä ja parhaimmillaan 2 400 litran tila mahdollistaa isommankin kuorman kuljetuksen.

Viihtyisää matkantekoa

Tien päällä GLS vastaa sille asetettuihin odotuksiin moitteitta. Sulava automaatti, 330 hevosvoimaa ja nelivedon varmuus tekevät ajamisesta nautinnon. Jos GLS on monikäyttöinen sisältä, niin samoin se käyttäytyy liikenteessä. GLS:llä pärjää ketteryyden ansiosta mainiosti parkkipaikoilla ja kaupunkiajossa hyvä näkyvyys tuo lisäturvaa. Isommilla teillä ajo on odotetun pehmeää ja nautittavaa, kunnes nopeudenrajoitin puuttuu peliin.

Rajoittimesta huolimatta GLS MFC Edition jää kokonaisuudessaan reippaasti positiivisen puolelle. Yrittäjälle malli tarjoaa takuuvarmaa ajonautintoa, monipuolisia käyttömahdollisuuksia ja vetokykyä isollekin perävaunulle. Täysi ALV-vähennys ja ainakin vielä voimassa olevat tuplapoistot tekevät myös auton taloudellisesta puolesta houkuttelevampaa.

Tapani - Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Myytävät Mercedes-Benz -koneet

test
Mercedes-Benz Actros 2548'15, 191tkm
66 000 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI 2.1 '16, 272tkm
32 500 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Actros'18, 225tkm
135 160 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Actros'20, 27tkm
168 000 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Sprinter 519'14, 123tkm
54 000 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Arocs'18, 835tkm
84 692 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Sprinter'13, 280tkm
20 000 € (ALV väh. kelp.)
test
Mercedes-Benz Atego BA'15
32 000 € (ALV väh. kelp.)
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Uutiset

 • 27.09.2022
  Yrittäjäjärjestöt – omavarainen polttoainetalous on kohtalonkysymys  
 • 23.09.2022
  Mansen Mörinät 2022 käynnistyy  
 • 20.09.2022
  Vähän isompi poravaunu – Hitachi + Qmatec  
 • 16.09.2022
  Mansessa on möristy jo vuodesta 2002  
 • 09.09.2022
  Konepörssi 9/2022 on ilmestynyt