Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Manitoun pienet

Manitoun pienet
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou

Ranskalainen kurottaja- ja nostinvalmistaja Manitou tuo markkinoille uudet ultrakevyet pienet kurottajamallit.

Manitou-merkkisinä uutuudet tottelevat mallimerkintöjä ULM 412 H ja ULM 415 H. Gehlin keltaisina koneita saa myös niissä maissa, joissa Gehlillä on jakeluverkosto.

Kaksi nelipyöräohjattua mallia ovat ulkomitoiltaan täysin yhteneväiset eli leveys on 1,49 ja korkeus 1,92 metriä. Koneiden kuljetuspaino jää alle kolmen tonnin. Suurempi malleista eli ULM 415 H omaa 1 500 kilogramman kapasiteetin ja pienemmällä kulkee kevyesti 1 250 kilogrammaa. Molemmissa malleissa maksimi nostokorkeus on 4,3 metriä.

Koneen keveyden ja siitä johtuvan helpon kuljetettavuuden ansiosta Manitou uskoo uutuuksien löytävän laajan käyttäjäkunnan niin maatiloilta, viherrakennuksesta kuin kiinteistöjen hoidostakin. Varta vasten tälle kokoluokalle tarkoitettu, laaja työlaitevalikoima on jo sekin olemassa. Tarjolla on muun muassa trukkihaarukat, erilaisia kauhoja, oksaleikkurit ja lumiaura.

Oskilloiva taka-akseli ja 290 millimetrin maavara sallivat asfalttipohjiltakin poistumisen maastoon.

Uuden hydrauliikkasuodattimen ansiosta öljysäiliön koko on 25 prosenttia pienempi kuin vastaavan kokoluokan koneissa yleensä. Pumpun ylikuormitusta estävä kompensaattori hydraulijärjestelmässä on nyt elektroninen, minkä ansiosta Manitou kertoo juurikin hydraulijärjestelmän öljytilavuuden pienentyneen. Samalla sillä on vaikutusta koneen kokonaispainoon sekä leveyteen miinusmerkkisesti.

Ohjaamoon käynti onnistuu ilman ainuttakaan askelmaa. Näkyväisyyden mainitaan olevan hyvän joka suuntaan. Sitä kohentaa esimerkiksi puomin sisään asennetut hydrauliletkut sekä matala konepeitto. Katossa ei tarvita ikkunaa suojaavaa ritilää, sillä läpinäkyvästä polykarbonaatista valmistettu luukku on iskunkestävä.

Teleskooppityyppisen kuormaaja-aisan hallintaan on istuimen mukana liikkuva koko kämmenen joystick, joka on Manitoun tavaramerkki. Vakiona on automaailmasta tuttu Start & Stop -toiminto. Seisontajarru on automaattinen ja ohjaustapoja on kurottajamaailmasta tuttuun tapaan kolme; etupyörä-, nelipyörä ja rapuohjaus.

Moottori on Yanmar 26 kilowatin teholla. Hydrostaattinen voimansiirto on kaksiportainen ja maksimi siirtonopeus on 25 kilometriä tunnissa. Hammaspyöräpumppu antaa 48 litraa öljyä minuutissa.

Koneiden takuuta on mahdollista pidentää nyt 6 000 tuntiin tai kuuteen vuoteen. Erilaisia huoltosopimuksia on Manitoulla myös sorvattu koneiden töissä pitämiseksi. Varaosia Manitou lupaa toimittaa kaikkialle maailmaan 24-72 tunnin aikahaarukalla. Jälleenmyyjäverkostossa on 1 050 konttoria ja merkki on läsnä 140 maassa. Ensimmäiset uudet minikurottajat toimitetaan Eurooppaan tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Suomeen Manitout tuo MN-Lifttek Oy.

Olli - Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Myytävät Manitou -koneet

test
Manitou MRT 2150'07, 2h
test
Manitou kaikki mallit
1 500 € (ALV väh. kelp.)
test
Manitou MVT730'07, 6h
35 340 € (ALV väh. kelp.)
test
Manitou MRT1432'06, 6h
37 076 € (ALV väh. kelp.)
test
Manitou MRT 2150 PRIVILEGE '10, 10h
117 800 € (ALV väh. kelp.)
test
Manitou Manitou-Volvo Mp-lift
800 € (ALV väh. kelp.)
test
Manitou Jibi ostetaan
test
Manitou MRT 2540 Privilege '08, 8h
74 400 € (ALV väh. kelp.)
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Uutiset

 • 01.07.2022
  Volvolla piikkipaikka raskaissa kuorma-autoissa  
 • 01.07.2022
  Euroopan ensimmäiset Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille  
 • 29.06.2022
  OX2 luovutti Korkeakankaan valmistuneen tuulipuiston Aquila Capitalille  
 • 29.06.2022
  Pohjois-Karjalan keskussairaalan E-siiven korjaus- ja laajennusurakka Rakennustoimisto K. Tervo Oy:lle  
 • 13.06.2022
  Konepörssi 7/2022 on ilmestynyt