Luettu 891  

Avesco AG edustaa Caterpillaria nyt Suomessakin

Avesco AG edustaa Caterpillaria nyt Suomessakin
  • Caterpillar
  • Caterpillar

Vahva ja perinteinen perheyhtiö Avesco AG ja Wihuri-konserni ilmoittivat loppuvuodesta Caterpillarin jakelun Suomessa siirtyvän sveitsiläisyhtiölle.

Wihuri on edustanut pitkään merkkiä meillä ja tällä muutoksella merkittävät konekaupan uudelleenjärjestelyt Suomessa jatkuvat. Organisaatiota rakennetaan parhaillaan iskukuntoon. Caterpillarin strategia näyttää olevan keskittyä isoihin yksiköihin. Tuore uutinenhan on myös saksalaisen Zeppelinin aloittaminen Ruotsin jälleenmyyjänä.

Avescon juuret ulottuvat syvälle, aina 150 vuoden taakse. Syntyhetket paljastavat maarakennussektoriltakin hyvin tutun sukunimen. Sellainen mies kuin Jakob Ammann nimittäin aloitti vuonna 1869 myllyllä Madiswilissä. Reilut 40 vuotta myöhemmin valmistui ensimmäinen miesvetoinen tiejyrä. Caterpillar-edustus alkoi jo vuonna 1931.

”Me olemme yksi vanhimmista Caterpillar-diilereistä Euroopassa. Ja vahvasti perheyhtiö”, kertoi omistajasuvun kuudennen sukupolven edustaja Daniela Aeschlimann-Schneider.

Juuri ennen millemiunia eli vuonna 1999 edustukseen otettiin sellaisten meilläkin tuttujen valmistajien tuotteita kuten Tamrock, Sandvik ja Rammer. Kahta vuotta myöhemmin yritys sai nykyisinkin käytettävän nimensä eli Avesco AG. Vuonna 2002 Sveitsissä aloitettiin myös Cat Rental -liiketoiminta.

Avesco on hoitanut Caterpillar-liiketoimintaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa vuodesta 2016 lähtien. Nyt siirtyminen vielä Tallinnasta pohjoiseen eli Suomeen tuntuukin luonnolliselta jatkeelta.

Sveitsissä yritys edustaa Caterpillarin lisäksi monia muita alalla tunnettuja merkkejä kuten Ammannia (kevyt tiivistyskalusto), Fliegliä, Terex Finlayta, Kaeser-kompressoreja sekä Metsoa. Sandvikin poralaitteita ja vasaroita edustava ja vuonna 2015 perustettu erillinen yhtiö toimii Sveitsin lisäksi Itävallassa ja Sloveniassa. 

Suomessa (Avesco Finland Oy) liiketoiminta koostuu yksinomaan Caterpillarista. Baltian maissa edustuksessa on myös Ammannin kevyt sektori. 

”Emme kilpaile millään tuotteilla eikä missään maassa Caterpillarin-tuotevalikoiman kanssa. Päällekkäisyydet on karsittu Caterpillarin eduksi, sillä noin 60-70 prosenttia 500 miljoonan euron liikevaihdostamme tulee Caterpillarista”, jatkaa johtaja Stefan Sutter.

Sutter mainitsee Caterpillarin olevan Sveitsissä maarakennuskoneiden markkinajohtaja. Yhtiö työllistää nyt reilut 1 000 ihmistä.

Raitis toimitusjohtajaksi

Avesco AG edustaa Caterpillaria nyt Suomessakin

Uusi yhtiö Suomessa saa myös uuden toimitusjohtajan. Helmikuun alussa Avesco-laivan ruoriin astuu Teemu Raitis (DI ja KTM), jolla on pitkä työhistoria muun muassa Sandvikin-kaivoskoneiden ja Ponsse-metsäkoneiden parissa. Mies on tehnyt töitä muun muassa Brasiliassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Avescolle hän siirtyy valtionyhtiö Patria Landin liiketoimintajohtajan paikalta.

”Wihurin Tekninen Kauppa on edustanut Caterpillaria pitkään Suomessa ja kehittänyt mittavan asiakaskunnan ja laajan organisaation. Avesco Finland Oy:llä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä Cat-brändistä entistäkin vahvempi Suomessa. Odotan innolla työskentelyä Avesco-tiimin kanssa. Tavoitteinamme on menestyä liiketoiminnassa ja tehdä Avescosta entistä paremman paikan työskennellä”, aloittaa Raitis.

”Caterpillar on markkinakolmonen Suomessa ja haluamme nostaa positiota tästä ylöspäin. Se tietää kovaa työtä, mutta uskomme siinä onnistuvamme”, tiivistää Raitis.

Avescon pitkä historia Sveitsissä ja Caterpillarin läsnäolo Suomessa vuodesta 1947 lähtien antavat nyt muodostetulle yhtiölle hyvän pohjan, mistä ponnistaa. 

”Jatkamme Suomessa edelleen kahdeksalla paikkakunnalla toimimista eli Vantaa, Lempäälä, Lieto, Siilinjärvi, Vaasa, Raahe, Oulu ja Sodankylä palvelevat asiakkaitamme jatkossakin. Myös huolto on noin 6 000 asiakkaamme palveluksessa tunnetulla tavalla”, lopettaa Raitis.

Avescon tiedotteessa todetaan tulevaisuuden toimenpiteiksi Suomessa muun muassa uusien toimipisteiden rakentaminen. Tavoitteena on myös olla jatkossa ystävällisin, joustavin ja kaksisuuntaista vuorovaikutusta edistävä Caterpillar-talo.

Avesco Finlandin organisaatikaaviossa ylinnä siis istuu toimitusjohtaja Raitis. Rahoituksesta vastaa Pekka Torkko. Markkinoinnin ykkösmies on Roope Lahti ja kaivospuolen bisnestä vetää Tero Hagelin. Maarakennuskoneiden johdossa jatkaa Kimmo Ahonen ja moottoripuolta vetää Markus Leppänen. Jälkimarkkinoinnin vastaava on Hanna Pasanen. Sitech-liiketoiminta on Tuukka Räsäsen vastuulla.

Olli - Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Myytävät Caterpillar -koneet

test
Caterpillar 308 DCR'11, 4h
73 160 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar EP16CPNT'13, 9h
8 900 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar 262'02, 2h
14 880 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar 980K'12, 14h
83 080 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar 305 CR'07, 6h
35 340 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar 314E LCR'15, 5h
85 560 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar IT 14G'96, 17h
19 220 € (ALV väh. kelp.)
test
Caterpillar D7 1940 luvulta.'40
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettikone.com
mobiililaitteissa