Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 1 169

Uusi Iveco T-Way erittäin vaativaan maastoajoon

Uusi Iveco T-Way erittäin vaativaan maastoajoon
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco

Iveco täydentää raskaiden ajoneuvojen Iveco Way -mallistoa uudella maastokuorma-autolla.

Uudessa Iveco T-Way -kuorma-autossa on uusi Hi-Tronix-automaattivaihteisto, jossa on erityisesti maastossa liikkumiseen kehitettyjä toimintoja. Uudet taka-akseleiden levyjarrut, järeä taka-akseleiden jousitusjärjestelmä, pienempi omapaino ja monet muut ominaisuudet, kuten uusi mukava ohjaamo, lisäävät tehokkuutta ja kannattavuutta entisestään. 

Iveco T-Way lanseerattiin digitaalisessa live-tapahtumassa 

Uusi Iveco T-Way erittäin vaativaan maastoajoon

Iveco esitteli uuden raskaan Iveco T-Way -maastoajoneuvon jälleenmyyjäverkostolleen ja toimialan kansainvälisen lehdistön edustajille digitaalisessa tapahtumassa. Iveco T-Way perustuu brändin huippuluokan maastoajoneuvojen pitkään kestävyyden ja luotettavuuden perintöön, ja sisältää uusimpia teknisiä ratkaisuja. 

Ivecon kuorma-autojen liiketoimintayksikön operatiivisen johtajan, Luca Sran mukaan Iveco kääntää uuden lehden merkin maastoajoneuvojen historiassa esittelemällä uuden Iveco T-Way:n.  

Suunniteltu tukevaksi ja luotettavaksi 

Ivecon mukaan T-Way on suunniteltu tarjoamaan luokkansa paras suorituskyky kaikissa maastoajotehtävissä. T-Way-kuorma-autossa on edeltäjistään tuttu järeä ja erittäin kestävä, 10 millimetrin paksuisesta teräksestä valmistettu runko. Suurin etuakselipaino on yhdeksän tonnia, ja vetävät taka-akselit ovat napavälitteisiä vakiovarusteena. Vetävän telin uusi järeä jousitusjärjestelmä optimoi ajoneuvon painon ja parantaa maastosuorituskykyä. Myös maavara on entistä suurempi ja lähtökulma parempi.  

Iveco T-Way:n moottorina on luotettava ja tehokas 13-litrainen Cursor 13, enimmillään 510 hevosvoimaisena (375 kW). Kevyempiin kokoonpanoihin on saatavana myös Cursor 9 -moottori.  

Moottorin kumppaniksi on saatavana 12- tai 16-vaihteinen Hi-Tronix-automaattivaihteisto, jossa on nyt uusia, erityisesti maastoajoon tarkoitettuja toimintoja. Niihin kuuluvat mäkilähtöavustin, heijaustoiminto ja ryömintätila. Iveco Hi-Cruise -järjestelmä parantaa vaihteiston tehokkuutta maantieosuuksilla. Se sisältää ennakoivan vaihdevalinnan, ennakoivan vakionopeussäädön ja ekorullaustoiminnon, joka hyödyntää ajoneuvon liike-energiaa alamäessä.  

Parantunut tuottavuus ja tehokkuus 

Iveco T-Way on edeltäjäänsä kevyempi, ja siinä on uudet telematiikkatoiminnot sekä digitaaliset palvelut. Se tarjoaa uuden polttoainetta säästävän ratkaisun tehtäviin, joissa vaaditaan ajoittain jokapyörävetoa: hydrostaattinen Hi-Traction-vetojärjestelmä 6×4 -mallisiin tasakuorma- ja vetoautoihin. Järjestelmä toimii 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka ja aktivoituu automaattisesti tuottamaan tarvittaessa lisää hydraulista vetoa etupyörille. Se tarjoaa merkittäviä etuja polttoaineenkulutuksen ja hyötykuorman osalta verrattuna perinteiseen AWD-ratkaisuun. 

Hyötykuormaa parantaa entisestään vetävän telin yksiosaiseen valukappaleeseen perustuva akselituennan ratkaisu, jolla omapainoa on saatu 325 kilogrammaa alhaisemmaksi.  

Myös Iveco T-Way on varustettu Connectivity Boxilla muun Way-malliston tapaan. Yhteysjärjestelmä mahdollistaa telediagnostiikan ja ennakoivan huollon, ja sen avulla voidaan seurata etänä jokaisen ajoneuvon suorituskykyä jatkuvasti ja varmistaa siten paras mahdollinen tehokkuus. Jatkuvasti laajenevan Iveco On -yhteyspalveluiden valikoiman tarkoitus on maksimoida asiakkaiden tuottavuus ja ajoneuvojen kestävyys sekä minimoida suunnittelemattomat seisonta-ajat.  

Joustavasti muunnettava maastokuorma-auto 

Iveco T-Way on päällirakentamisen näkökulmasta poikkeuksellisen joustava. Saatavilla olevat vetotavat ovat 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 ja 8×8. Neliakseliset mallit ovat tasakuorma-autoja, muita vetotapoja saa myös vetoautoihin. Jokapyörävetoisten mallien valikoimaa on laajennettu uusilla 4, 4,2 ja 4,5 metrin akseliväleillä varustetuilla autoilla, jotka voidaan valjastaa erikoistehtäviin ilman alustaan tehtäviä muutoksia. 

Uusi Hi-Mux-sähkö- ja elektroniikka-arkkitehtuuri on täysin yhteensopiva uusimman sukupolven ohjausjärjestelmien kanssa. Voimanulosottovalikoima sisältää uuden tehokkaan sandwich-tyyppisen voimanulosoton, joka tuottaa jopa 2 300 newtonmetrin vääntömomentin.  

Erinomainen muunnettavuus, valikoiman monipuolisuus ja versioiden suuri määrä tekevät Iveco T-Way -mallista täydellisen kuorma-auton kaikenlaisiin ammatillisiin tehtäviin, vaikka ne vaatisivat laajamittaista korin muuntamista. 

Mukava ja turvallinen ohjaamo 

Iveco T-Way-kuorma-auton ohjaamossa on nähtävissä Iveco Way -malliston kuljettajaystävällinen ja esteettinen muotoilu sekä tyylikkäät ja aerodynaamiset linjat. Versioita on kaksi: lyhyt AD-ohjaamo ja pitkä AT-ohjaamo, joissa on vakiomallinen tai korkea katto. Käytännölliset ohjaamot helpottavat kuljettajan päivittäistä työtä ominaisuuksilla, jotka parantavat näkyvyyttä, suojaavat lialta sekä helpottavat huolto- ja korjaustoimia. Koko kuljettaja-alue on luotu tarjoamaan käytännöllinen ja helppokäyttöinen ympäristö. Miellyttävä ja ergonominen kuljettajan istuin sekä uuden konseptin mukainen monitoimiohjauspyörä varmistavat kuljettajan mukavuuden.  

T-Wayn pysähtymisestä huolehtivat sähköisesti ohjatut EBS-jarrut. Takavetoisissa autoissa levyjarrut ovat jokaisessa pyörässä. Lisäksi kaikissa malleissa on uusi ADAS (Advanced Driving Assistance Systems), joka sisältää elektronisen ajonvakautuksen ja kaistanvaihdon varoituksen. 

Iveco Way tarjoaa ratkaisun kaikkiin raskaisiin tehtäviin 

Uusi Iveco T-Way täydentää laajan Iveco Way -valikoiman, jossa on nyt vaihtoehto kaikkiin tehtäviin. Iveco S-Way on suorituskykyinen ja tehokas raskas kuorma-auto tieliikenteeseen, josta on myös kaasukäyttöiset Natural Power -versiot. Iveco X-Way tarjoaa hyvät ominaisuudet sekä maantiellä että maastossa ajamiseen. Iveco T-Way on vankkarakenteinen työkalu vaativiin maasto-olosuhteisiin ja kovaan käyttöön. 

Jussi - Mikkola
Jussi Mikkola on Konepörssi-lehden toimituspäällikkö, joka on työskennellyt erilaisissa tehtävissä liikenteen ja kuljetusten parissa lähes 30 vuoden ajan. Uusi teknologia kiinnostaa siinä missä perinteet ja alan historiakin.

For sale Iveco machines

test
Iveco Stralis'13, 310tkm
76 880 € (VAT ded.)
test
Iveco Trakker'12, 130tkm
test
Iveco Daily 70c17h/P'15, 281tkm
37 200 € (VAT ded.)
test
Iveco 35S14G'11, 235tkm
12 400 € (VAT ded.)
test
Iveco Daily'20, 45tkm
test
Iveco Euro Cargo'11, 64tkm
13 500 € (VAT ded.)
test
Iveco Kuorma auto'13, 650tkm
13 500 € (No ded. VAT)
test
Iveco Daily'15, 100tkm
29 760 € (VAT ded.)
Check vehicle information from Rekkari.fi Safety instructions Nettikone.com
on mobile

News

 • 17.09.2021
  Talhun konepäivät: Hyrax ensiesittelyssä  
 • 17.09.2021
  Konepörssi 9/2021 on ilmestynyt  
 • 16.09.2021
  Renault Trucks laajentaa sähkökuorma-autovalikoimaansa  
 • 15.09.2021
  Avant-kiertue esitteli uusia lisälaitteita  
 • 15.09.2021
  Engcon ja Takeuchi laajentavat yhteistyötään