Close
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Uudistunut Iveco Daily

Uudistunut Iveco Daily
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco
 • Iveco

Iveco Daily on jo yli 40 vuoden ollut mukana eurooppalaisessa katukuvassa kuljettamassa ihmisiä ja tavaroita.

Vankalle erillisrungolle rakennettu Iveco Daily on kokenut pitkällä taipaleella lukuisia uudistuksia, siten se on pysynyt hyvin ajassa. Tälle vuodelle Daily sai taas jotakin uutta.

Mallivuoden 2022 uudistuneet Iveco Dailyt esiteltiin pohjoismaiselle lehdistölle Båstadissa, Ruotsissa huhtikuun alkupäivinä. 

Monipuolinen Daily on saatavissa sekä pakettiautona että kevyenä kuorma-autona. Kokonaispaino on suurimmillaan 7,2 tonnia, ja umpikorisena kuormatilaa on enimmillään 19,6 kuutiometriä. Kuuden dieselmoottorivaihtoehdon (85–152 kW) lisäksi tarjolla on kaasumoottori (100 kW).  

Erillisrungolle rakennettu auto tarjoaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa erikoisempiakin sovelluksia, kuten henkilönostimia tai Suomessakin suosittuja liukulavalla varustettuja hinausautoja. 

Lisää vääntöä ja uusi manuaalivaihteisto 

Uudistunut Iveco Daily

Dailyn 2,3 litran moottoriin on loihdittu jopa 50 Nm lisää vääntöä, ja kolmen litran moottoreissakin pienitehoisimman vääntömomentti on kasvanut. Uusi moottorinohjaus, teräksiset männät ja muut muutokset mahdollistavat vääntömomentin kasvun ja varmistavat, että moottorit täyttävät kaikki päästövaatimukset. 

Kuusivaihteinen käsivalintainen FT 50.6-vaihteisto on täysin uusi, ja valmistajan mukaan vaihteensiirto on aiempaa huomattavasti täsmällisempi. Valitettavasti uutuus ei ehtinyt koeajettavaksi. Pohjoismaissa 95 prosenttia Dailyista myydään automaattivaihteisina. 

Uutta muotoilua 

Dailyn uuden kuljettajan istuimen pehmusteena on käytetty kuljettajan kehon mukaan muotoutuvaa Memory Foam -materiaalia. Mitoitusta on muutettu, ja uusi reunan muotoilu helpottaa autoon nousemista ja sieltä poistumista. Mekaanisesti jousitettu istuin tuntuu ajossa todella mukavalta. 

Uudistunut ohjauspyörä on mukava ja hyvin käteen sopiva. Säätö on nyt kaksisuuntainen, mikä varmistaa hyvän ajoasennon saamisen.  

Kojetaulun keskellä oleva infonäyttö on uusi, kuten mittaristokin. Mittaristossa on selkeät analogiset osoittimet. Keskellä on pieni näyttö välittämässä ajonaikaisia tietoja, joista osa näkyy sangen pieninä. 

Ulkopuolella Daily on saanut uusien ajovalojen ja maskin myötä päivitetyn ilmeen, jolla on haettu onnistuneesti yhtenäisyyttä Way-mallien kanssa. 

Ilmajousitus taka-akselille 

Iveco tuo Dailyyn tarjolle ilmajousitetun taka-akselin. Sellaisella varustetun auton tunnistaa AirXPro-merkinnästä. Ilmapalkeet kantavat kuorman ja teräksiset jousilehdet ovat akselin tuennan takia. 

Kojetaulussa olevasta paneelista kuljettaja voi valita ajotilan kolmesta vaihtoehdosta: kuormattu, tyhjä tai automaattinen säätö. Muistiin voi tallentaa usein toistuvan korkeusasetuksen. Oma ilmasäiliö mahdollistaa korkeuden säätämisen ääriasentojen välillä kymmenessä sekunnissa. 

Jousituksen toiminnan tukena ovat aktiiviset iskunvaimentimet myös etuakselilla. Niitä säädetään alustan sensoreilta tulevan tiedon perusteella kymmenen millisekunnin välein. 

Ilmajousitus oli koeajotilaisuudessa esillä, mutta ei jostain syystä ollut ajettavissa. Voisi kuitenkin kuvitella, että etenkin alustamalleissa se olisi hyvä vaihtoehto. 

Vakaa ajettava 

Daily on vaivaton ajettava. Edes Pohjanmereltä puhaltanut miltei myrskyisä tuuli ei sivutuuliavustimen ansiosta aiheuttanut kuljettajalle ylimääräisiä voimisteluliikkeitä. Ainoastaan huonommalla tiellä alustamallin meno oli pomppuista, sillä 500 kg:n painokuorma ei vielä takajousitusta liiaksi kuormittanut. 

Kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto toimii hyvin dieselmoottorin kanssa, ja pienitehoisinkin (100 kW / 136 hv) 2,3-litrainen suoriutui tehtävästään mallikkaasti. On hyvä syy olettaa, että kolmen litran moottoreilla 7,2 tonnin kuorma-autoversiotkin kuljettavat tavarat mallikkaasti perille. 

Iveco Daily on vankka ja monia mahdollisuuksia tarjoava ajoneuvo, jossa myös mukavuus ja ergonomia ovat kohdallaan. Mallilla on jo pitkä historia, ja suosio käyttäjien keskuudessa tulee varmasti jatkumaan. 

Jussi - Mikkola
Jussi Mikkola on Konepörssi-lehden toimituspäällikkö, joka on työskennellyt erilaisissa tehtävissä liikenteen ja kuljetusten parissa lähes 30 vuoden ajan. Uusi teknologia kiinnostaa siinä missä perinteet ja alan historiakin.

For sale Iveco machines

test
Iveco Trakker'14, 224tkm
79 000 € (VAT ded.)
test
Iveco Daily'15, 95tkm
30 000 € (VAT ded.)
test
Iveco 70 C 17'15, 344h
48 360 € (VAT ded.)
test
Iveco Daily'22, 1km
106 888 € (VAT ded.)
test
Iveco 70 C 18'17, 240tkm
36 580 € (VAT ded.)
test
Iveco Eurocargo'15, 256tkm
30 500 € (VAT ded.)
test
Iveco Stralis'15, 730tkm
31 000 € (VAT ded.)
test
Iveco AS440T/P'13, 380tkm
27 280 € (VAT ded.)
Check vehicle information from Rekkari.fi Safety instructions Nettikone.com
on mobile
My vehicles

News

 • 30.09.2022
  Helsingistä Tamperelle tunnissa – linjausvaihtoehtojen vaikutuksia selvitetty  
 • 23.09.2022
  Mansen Mörinät 2022 käynnistyy  
 • 20.09.2022
  Vähän isompi poravaunu – Hitachi + Qmatec  
 • 16.09.2022
  Mansessa on möristy jo vuodesta 2002  
 • 09.09.2022
  Konepörssi 9/2022 on ilmestynyt