Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Nostox Oy tuo maahan Magnit

Nostox Oy tuo maahan Magnit
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni
 • Magni

Nostoxin perustivat vuonna 2020 Miska Joensuu ja Tuomas Hietanen. Seuraavan vuoden alussa myyntiohjelmaan tulivat italialaisen Magnin henkilönostimet, kuukulkijat ja saksilavat.

Nostoxin perustivat vuonna 2020 Miska Joensuu ja Tuomas Hietanen. Seuraavan vuoden alussa myyntiohjelmaan tulivat italialaisen Magnin henkilönostimet, kuukulkijat ja saksilavat. Vuoden 2022 alussa Nostox alkoi myydä varaosia Magnin kurottajiin, joiden maahantuonti oli Suomesta loppunut. Henkilönostimissa tehdyn hyvän tuloksen ansiosta yhteistyö kypsyi vuoden mittaan kurottajienkin maahantuonniksi. Nyt ensimmäiset koneet on jo toimitettu asiakkaille.

Lahtelainen Topal-Vuokraus Oy hankki Magni-merkkisen kurottajan kalustoonsa vuoden alussa. Yrityksellä on tarjota kattava valikoima erilaista nostinkalustoa alkaen henkilönostimista ja kuukulkijoista päätyen tela-alustaisiin mininostureihin ja kurottajiin. Tarjolla on erimerkkisiä, niin kiinteärunkoisia kuin pyöriviäkin kurottajamalleja.

”Yhteensä vuokralla taitaa olla noin 120 yksikköä, joista kurottajia on nyt kymmenkunta. Usein asiakkailla on jo kuljettajia, joilla on aiempaa käyttökokemusta. Annamme toki aina myös koulutuksen, kun kone viedään työmaalle. Keski-Euroopassa ympäripyörivien kurottajienkin vuokraaminen ilman kuljettajaa on paljon yleisempää kuin meillä”, aloittaa Topal-Vuokraus Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Paljakka.

”Nyt jo muutaman vuoden ajan koneiden saatavuus on ollut suuri ongelma. Joillakin merkeillä on erittäin pitkät toimitusajat ja sovitut päivämäärät tuntuvat lykkääntyvän eteenpäin. Ensimmäiseen Magniin päädyin sen nopean saatavuuden sekä Nostoxin toimivan huollon takia. Sitä olin käyttänyt jo ennenkin. Toimiva jälkimarkkinointi on lopulta se tärkein asia. Koeajo tehtaalla myös vakuutti Magnin laadun ja käyttömukavuuden olevan huipputasoa. Erityisesti tilava ohjaamo jäi mieleen. Tunnen myös Nostoxin toisen omistajan Miska Joensuun vuosien takaa, joten ratkaisu oli helppo”, jatkaa Paljakka.

Mies kuvaa osuvasti tilannetta, johon voi joutua, jos konetta ei työmaalla saada nopeasti kuntoon.

”Kun mestari huutaa puhelimessa, että viisi miestä täällä työmaalla seisoo kintaat suorina, kun hommat ei etene. Kysyy, että arvaa, mitä tämä meille maksaa? Paineita siis on laittaa rattaat pyörimään mahdollisimman nopeasti.”

Topal vuokraa koneet ympäri Suomen. Pohjoisimmat kohteet olivat tammikuun alussa Kemissä ja pääkaupunkiseutu edustaa merkittävää markkina-aluetta. Lahden lisäksi Topal-Vuokraus toimii Tuusulasta käsin. Siellä sijaitsevalta varikolta koneet lähtevät pääkaupunkiseudulle lyhyemmällä siirtomatkalla.

”Tämä uusi Magni lähtee sellaiselle asiakkaalle, jolla on ollut kurottaja meiltä jo 10 vuotta. Viiden vuoden välein kone vaihtuu uuteen.”

”Asuntorakentaminen tuntuu nyt hieman hiipuvan. Meillä asiakaskunta on onneksi laaja teollisuudesta hallirakentajiin. Se tuo hieman pelivaraa, kun eri sektoreilla kysynnät vaihtelevat”, lopettaa Paljakka.

Laaja mallisto

Topalin uusi kiinteärunkoinen Magni on mallimerkinnältään TH5,5.19 P, joka tarkoittaa 5,5 tonnin maksimi taakkaa ja 19 metrin nostokorkeutta. Koneen työpaino on 13 200 kilogrammaa ja Deutzin neljäsylinterinen dieselmoottori (Stage V) antaa 74,4 kilowatin tehon. Maksimi korkeudessa voidaan käsitellä 3 500 kilogramman taakkaa.

”Kaksi kipsilevynippua saa kerralla purettua autosta. Ne painavat yhteensä 4 000 kilogrammaa, joten kapasiteettia jää vielä reserviinkin”, toteaa Paljakka Magnin hyvistä nostoarvoista.

Kiinteärunkoisten TH-perheessä on yhteensä 10 mallia nostokorkeuksilla 8–24 metriä. Pyöriviä kurottajia on tarjolla yli 20 erilaista mallia. Nostokorkeudet alkavat 18 metristä päätyen järeimpään malliin, jonka nostokorkeus on 55 metriä. Tämän lisäksi tuoteohjelmassa on vielä niin sanottuja HD-malleja (heavy duty) kahdeksassa eri kokoluokassa sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa suuri nostokapasiteetti on nostokorkeutta tärkeämpää.

”Magnin mallisto on varsin laaja ja tuotantomäärät ovat jatkuvassa kasvussa. On tiettyjä markkina-alueita, joissa Magnin markkinaosuus on kasvanut erittäin nopeasti. Esimerkiksi Amerikassa Magni on ollut kahtena vuotena peräkkäin ympäripyörivien kurottajien markkinajohtaja. Sinne Magni toimitti satoja kurottajia vuonna 2022”, kertoo Miska Joensuu.

”Vuodenvaihteessa Göteborgiin aukaistiin tehtaan oma toimipiste, joka palvelee pohjoismaissa Italian pääkonttorin ohella täysimittaisena Magnin palveluiden toimittajana. Göteborgin toimipisteeltä voidaan toimittaa koneita ja varaosia sekä antaa laajamittaista jälkimarkkinointipalvelua vieläkin nopeammin pohjoismaiden markkinoille.”

”Magni käyttää kaikissa kurottajamalleissa samaa tilavaa ohjaamoa. Hallinnat ovat yhteneväiset, toki pyörivissä on yksi joystick enemmän. Niissä on myös nykyään suuri kosketusnäyttö toimintojen ohjaukseen. Kaikissa malleissa on vakiona ilmastointi. Vielä kannattaa mainita ympäripyörivien mallistossa käytettävä, Liebherrin valmistama kääntömoottori, joka on sama kuin heidän mobiilinostureissaan. Se tuo ehdotonta tarkkuutta hallintaan. Magnilla taakka saadaan tarkasti maaliinsa, eikä vain sinnepäin”, jatkaa Joensuu.

Mitkä kurottajamallit sitten ovat suosituimpia Suomessa? Kysyn sitä vielä lopuksi Joensuulta ja Paljakalta.

”Se vaihtelee paikkakunnittain. Täällä Lahdessa riittää yleensä 25-metrinen, kun rakennukset tehdään 7-kerroksisiksi. Helsingissä kysytään 30-metrisiä eniten.”

Magni tulee Italiasta

Magnin perhe aloitti kurottajavalmistuksen vuonna 2013. Tyhjästä on kasvettu merkittäväksi tekijäksi kurottajakentässä. Nykyinen johtaja Carlo Magni on jo 80-vuotias. Kolmas sukupolvi on ottamassa ohjaimia käsiinsä.

Magni on Italian tehtaallaan onnistunut kasvattamaan tuotantomääriään viimeisen kolmen vuoden aikana kaikista virusvastoinkäymisistä huolimatta. Myyntijohtaja Maurizio Ganio Mego ei suostu paljastamaan tarkkoja valmistuslukuja, mutta vuoden 2022 liikevaihto, hieman yli 400 miljoonaa euroa, kertoo sen, että yritys on alalla merkittävä tekijä.

”Kaikista suosituimmat mallit meillä ovat 25 ja 30 metrin ympäripyörivät sekä 15 ja 19 metrin kiinteärunkoiset koneet. Päämarkkina-alueet ovat Pohjois-Amerikka ja Eurooppa”, aloittaa Ganio Mego.

Magnin uusi tuotantolaitos valmistui heinäkuussa 2021. Paikkakunta on Pohjois-Italian Castelfranco Emilia, joka sijaitsee puolivälissä Modenaa ja Bolognaa.

”Uusi tehdas valmistui yhteistyössä siihen myös sijoittaneiden ja samoissa tiloissa toimivien alihankkijoidemme kanssa. Alihankkijoiden toimesta tuotantolaitoksessa tehdään esimerkiksi runkojen ja puomien levyjen leikkaus ja hitsaus. Magni vastaa itse työstöistä ja kokoonpanosta sekä tietenkin maalauksesta ym. viimeistelystä. Voidaankin sanoa, että kurottajat syntyvät kokonaisuudessaan uudessa tehtaassamme”, jatkaa Ganio Mego.

Magnin omat yhtiöt hoitavat myynnin ja jälkimarkkinoinnin Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Afrikassa, Puolassa ja nyt siis myös Ruotsissa. Muualla asiat hoituvat jälleenmyyjien avulla.

”Skandinavia on alusta asti ollut erittäin tärkeä markkina-alue niin kiinteärunkoisille kuin ympäripyörivillekin malleille. Uusi Ruotsin keskus tulee auttamaan kaikkien Pohjoismaiden jälleenmyyjiä ja asiakkaita. Hyvää tulosta jo nostimilla tehneen Nostoxin kanssa yhteistyö on vasta alkanut kurottajien osalta. Odotamme kasvavamme Suomessakin edelleen lähivuosina kaikissa tuoteryhmissä.”

 • Share on Facebook
 • tweet
 • JAETTU  
Olli - Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

For sale Magni machines

test
Magni RTH 5.26'16
161 200 € (VAT ded.)
test
Magni 5.25 SH'17, 1h
159 960 € (VAT ded.)
Check vehicle information from Rekkari.fi Safety instructions Nettikone.com
on mobile
My vehicles

News

 • 29.03.2023
  Tuusula teki historiansa suurimman yritystonttikaupan  
 • 29.03.2023
  Itä-Suomessa maanteitä päällystetään puolet vähemmän kuin vuosi sitten  
 • 29.03.2023
  Päällystyskilometrit vähäisiä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maanteillä tänä vuonna  
 • 29.03.2023
  KESLA-autonostureiden huoltoverkosto laajenee   
 • 29.03.2023
  Pohja häämöttää rakentamisen suhdanteessa