Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Manitou MRT 3060 Vision+ hoitaa Rakennuspalvelu Lindholmin nostot

Manitou MRT 3060 Vision+ hoitaa Rakennuspalvelu Lindholmin nostot
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou
 • Manitou

Manitou julkaisi pari vuotta sitten uuden ympäripyörivien kurottajien malliston, Vision+:n, joka on jatkumoa merkin aiemmalle ympäripyörivien Vision-mallistolle.

Ulvilalainen Rakennuspalvelu Lindholm Oy sai äskettäin ajoon uuden Manitou MRT 3060 Vision+:n. Koneella hoidetaan kaikkia mahdollisia nostoja, joita rakennusliikkeen arjessa tulee vastaan.

Manitoun ympäripyörivien kurottajien Vision+-mallistossa on siis kuusi mallia. Niiden nostokorkeudet asettuvat haarukkaan 21,8–34,7 metriä ja nostokapasiteetit ovat 6 000 tai 7 000 kilogrammaa. Lindholmin uuden MRT 3060 Vision+:n nostokorkeus on 29,9 metriä ja maksimi nostokapasiteetti 6 000 kilogrammaa.

Tämä uusi ympäripyörivä korvaa talossa aiemmin olleen pykälää pienemmän Manitoun ympäripyörivän kurottajan. Se ehti palvella talossa jo kymmenisen vuotta. Toinenkin kurottaja Lindholmin konearsenaalista löytyy. Tämä jäykkärunkoinen Manitou MT 1340 toimii työmailla niin sanottuna yleiskoneena tarvikkeiden siirtelyssä, kun isompi ympäripyörivä hoitaa seinäelementtien ja kattoristikoiden asennusnostot sekä kattotarvikkeiden nostot kohteisiin.

Rakennuspalvelu Lindholmin Mikko Lindholmin mukaan uusi kurottaja tehostaa yrityksen toimintaa oleellisesti, kun entistä enemmän nostoja pystytään suorittamaan itse. Lisäksi uudessa koneessa on paljon ominaisuuksia, jotka tuovat helpotusta ja nopeutta kurottajan jokapäiväiseen käyttöön.

Rakennuspalvelu Lindholm Oy

Manitou MRT 3060 Vision+ hoitaa Rakennuspalvelu Lindholmin nostot

Rakennuspalvelu Lindholm on vuonna 2002 perustettu rakennusliike, joka perustajansa Mikko Lindholmin mukaan toimii pääosin Satakunnan alueella. Yritys työllistää vakituisesti parisenkymmentä henkeä ja ajoittain myös muutamia alihankkijoita. Esimerkiksi rakennusprojektien pohjatyöt ostetaan aina maarakennuspuolen toimijoilta, koska omaa kaivavaa kalustoa ei ole. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat uudisrakennukset, saneeraukset sekä teollisuuden rakennusprojektit. Jutuntekohetkellä oli käynnissä hoivalaitoksen uudisrakennus Porin Väinölässä. Viereisellä tontilla oli yrityksen aikaisemmin toteuttama, vastaavanlainen rakennus.

Manitou MRT 3060 Vision+

Manitoun Vision+-sarjan uusi ympäripyörivä kurottaja saatiin Lindholmin työmaalle vuoden alussa. Mikko Lindholm on jo lyhyenkin tutustumisen perusteella havainnut pitkän listan ominaisuuksia, jotka tuovat helpotusta arkikäyttöön. Ja tässä tapauksessa helpotus tarkoittaa työn nopeutumista. Osaltaan myös turvalaitteiden kehittyminen parantaa työn tuottavuutta.

Lindholmin uusi MRT 3060 Vision+ on niin sanotusti perusvarusteinen. Lisävarusteita ei Mikko Lindholmin mukaan tarvittu, koska vakiovarustelista on hyvin kattava. Kaikki tarvittavat ominaisuudet ovat jo vakiovarusteisessa koneessa valmiina. Lindholm vertaa uutta konetta heidän aikaisempaan ympäripyörivään ja listaa pitkän luettelon ominaisuuksia, jotka ovat parantuneet.

Puomin liikkeet ovat Lindholmin mukaan nopeutuneet ja tulleet proportionaaliohjauksen myötä tarkemmiksi. Taaksepäin kallistuva istuin helpottaa ohjaamosta käsin operointia. Työmailta toiseen siirtyminen sujuu 40 km/h:n nopeudella ja siirtoajo on puomin hydraulisen jousituksen ja Speedshift-voimansiirron myötä nyt vakaampaa.

MRT 3060 Vision+:n moottorina on Stage V -normit täyttävä Yanmarin dieselmoottori, josta irtoaa tehoa 127 kilowattia. Koneen omapaino on 21 800 kilogrammaa.

Helppo petaus

Nelipyöräohjauksen myötä koneen asemointi petauspaikalle käy nopeasti. Petausta helpottaa edellistä mallia korkeammalle nousevat renkaat. Muutoinkin petausvaihe sujuu nyt nopeammin, kun sen pystyy tekemään kauko-ohjaimella, ja vaikka katolla seisten. Samoin alavaunun ajo onnistuu katolta käsin. Ne yhdessä ympäripyörivyyden kanssa nopeuttavat nostoja oleellisesti. Ohjaamosta ajoa petauspaikalle on helpottamassa kolmella sivulla olevat kamerat, jotka tuottavat kuvaa infonäytölle. Myös yhden napin painalluksella tapahtuva petaus nopeuttaa kohteeseen asettumista.

Lisäksi Lindholm mainitsee vielä yhden petausta paljon helpottavan seikan. Tukijalkoja ei tarvitse ajaa aina täysin ulos. Näin konetta voi käyttää ahtaissakin paikoissa. Lyhempiä tukijalkoja käytettäessä kone laskee nostokarttaan perustuen sallitut liikeradat. Samoin toki tapahtuu tukijalat kokonaan ulkonakin. Noston rajoituksia ja koneen toimintoja pystyy seuraamaan isolta infonäytöltä.

Ohjaamon ovelle nousu on nyt mahdollista neljästä eri suunnasta, jolloin koneen päällä kulkeminen vähenee ja näin myös putoamisriski pienenee. Koneen alavaunussa on askelmat kaikilla reunoilla (edessä, takana ja sivuilla), jolloin joka suunnasta pääsee vaivattomasti kiipeämään hyttiin, oli ylävaunu sitten missä asennossa tahansa. Lisäksi alavaunun pinta on hyvin tasainen. Turvallisuutta lisääviä seikkoja kaikki.

Runsaasti työlaitteita

Lindholmin uuden ympäripyörivän kurottajan mukana tuli kattava valikoima työlaitteita.

”Kiinteät sekä ympäripyörivät trukkihaarukat, vinssi, kauha ja henkilönostokori. Siinä meidän setti. Ne taitavat olla ne tärkeimmät työlaitteet, joita kurottajien kanssa yleensäkin käytetään. Hyvä ominaisuus on työlaitteen E-Reco-toiminto, joka tunnistaa puomin päähän poimitun työlaitteen ja säätää koneen parametrejä kullekin työlaitteelle sopivaksi”, tuumailee Mikko Lindholm.

Lisäksi hän muistuttaa vielä aikaisempaa laajemman mahdollisuuden operoida kauko-ohjaimen avulla. Nyt esimerkiksi henkilönostokoria käytettäessä voi konetta hallita kauko-ohjaimella korissa seisten. Kauko-ohjaimelle on oma säilytys- ja latauspisteensä ohjaamossa, joten siltäkin osin on asiaa mietitty.

Mikko Lindholm sanoo Manitoun uuden ympäripyörivän kurottajan päätehtäväksi juuri rakennustyömaan asennus- ja tarvikenostot, mutta saatetaan sillä joskus tehdä myös lumihommia. ”Tällä hetkellä keskitytään vielä omiin nostoihin, mutta jatkossa on ajatusta tarjota uuden Manitoun palveluja myös muille tarvitsijoille”, päättää Mikko Lindholm.

Konepörssi esitteli Manitoun Vision+-sarjaa tarkemmin jo viime vuoden numerossa 1/2022. Tässä linkki artikkeliin.

Manitou-koneiden maahantuonnista ja jälleenmyynnistä Suomessa vastaa MN-Lifttek Oy.

 • Share on Facebook
 • tweet
 • JAETTU  
Esa - Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

For sale Manitou machines

test
Manitou 2,25/4M L'07
4 464 € (VAT ded.)
test
Manitou Vinssi TREUIL 3ton '19
8 060 € (VAT ded.)
test
Manitou mvt 730 NYT MYIDÄÄN HINNALLA nopeimalle '07
26 660 € (VAT ded.)
test
Manitou MRT 1850'04, 8h
48 360 € (VAT ded.)
test
Manitou MLT 523'95, 8h
13 000 € (No ded. VAT)
test
Manitou 2145'02, 7h
40 920 € (VAT ded.)
test
Manitou MT1337SLT'02, 7h
24 180 € (VAT ded.)
test
Manitou MRT 2150, 7h
66 960 € (VAT ded.)
Check vehicle information from Rekkari.fi Safety instructions Nettikone.com
on mobile
My vehicles

News

 • 09.06.2023
  DB Schenker avaa uuden varaston Nurmijärvellä  
 • 09.06.2023
  Stadin Mörinät – ennakkotunnelmia videokoosteena  
 • 09.06.2023
  Puutteellinen talvihoito aiheuttaa onnettomuuksia ja hidastaa toimituksia  
 • 08.06.2023
  Lujabetoni vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudun betonitoimittajana  
 • 08.06.2023
  Stadin Mörinät järjestetään tulevana viikonloppuna